Het laatste nieuws van Integraal Gezondheids Centrum

Nieuw in het IGC: ontspanningsmassage

Sinds kort hebben we bij het IGC ook een gecertificeerde massagetherapeute: Jannie Rigter. manuele therapie bij IGCJannie werkt al jaren als assistente in onze praktijk en heeft zich de afgelopen twee jaar om laten scholen tot massagetherapeute. De massages duren naar wens een half uur of een uur. Je hebt daarbij de keuze uit:

  1. ontspanningsmassage met warme oliën;
  2. massage met etherische oliën, voor (spier)pijnbestrijding, ontspanning en vochtafdrijving;
  3. algemene ontspanningsmassage.

Ter introductie biedt Jannie haar massages tot 1 juli 2018 aan voor gereduceerde prijzen: € 20,- voor een half uur, € 40,- voor een uur. Boek Jannie en geniet in een veilige omgeving van een heerlijke massage. Kijk hier voor meer informatie >

Jeugd burn-out rond de examentijd

Examens kunnen extra druk met zich meebrengen, net als het maken van keuzes daarna, of een lat die te hoog gelegd wordt. Wij hebben alle middelen in huis om je kind – scholier of student – weer fit, blij en ontspannen te krijgen. Het herstel omvat onder meer sport, eHealth, gesprekken, voedingsadvies en supplementen. Neem voor meer informatie contact op en kijk ook even op onze pagina over burn-out >

Voorjaar en allergieën

Nu alle bomen weer in volle bloei komen te staan, hebben veel mensen last van allergieën. Acupunctuur is een bijzonder goede methode om je verstopte neus en jeukende ogen rust te geven en je door de zwaarste periode heen te helpen. Bel en maak een afspraak voor verlichting.

Wat wel en wat niet tegen de griepgriep

Voor een gezond leven is voeding zeer belangrijk. Binnen onze integrale visie kun je voeding ook als medicijn beschouwen. Alles wat je in je mond stopt, doet iets met je. Het voedt, het geeft een kick, het verwarmt je en het koelt je af. Maar het kan je ook vervuilen en soms zelfs vergiftigen.

De kunst is om een overwegend gezond eetpatroon te hebben. Ben je niet fit, dan kun je aanvullende supplementen gebruiken. Hieronder geven we enkele tips om de griep aan te pakken.

Vitamine C

Wij raden aan om tweemaal daags 500 mg vitamine C te nemen. Omdat je een deel uitplast, is een over de dag verspreide inname beter.

Hoge doses vitamine C worden afgeraden bij:
• chemotherapie, bestraling
• ijzerstapeling (thalassemie, hemochromatose)
• sterk verminderde nierfunctie
• zwangerschap, lactatie

Vitamine D

Geadviseerd wordt een dagelijkse inname van 1000 eenheden vitamine D.
Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in de huid. Je vindt de vitamine daarnaast in voedingsmiddelen als vette vis, vlees, eieren, (biologische) melk en met vitamine D verrijkte margarine, halvarine en bak- en braadproducten.

Een hoge dosis vitamine D (3000 eenheden) is gecontra-indiceerd bij een hoge bloedspiegel van calcium of fosfor, hyperparathyroïdie en nierstenen.
Wees voorzichtig met hoge doses vitamine D bij sarcoïdose; hierbij kan de omzetting van vitamine D in calcitriol toenemen, met als gevolg een grotere kans op hypercalcemie.

Echinaforce

Echinaforce stimuleert de activiteit van het immuunsysteem en is zeer goed werkzaam bij griep. Bij hoge dosering maximaal twee weken gebruiken.

Chinese kruiden

Ice free; anti viraal middel; maximaal gebruik 10 dagen griepklachten
Nose free; antiviraal middel bovenste luchtwegen; maximaal gebruik 10 dagen

 

Heeft u een vraag over de aanpak van griep of over supplementen in het algemeen? Neem even contact op.

(Zie ook www.orthokennis.nl)

 

ZorgkaartNederlandZorgkaart Nederland

Om mensen de gelegenheid te bieden hun ervaringen met de gezondheidszorg te delen, heeft Patiëntenfederatie Nederland de website ZorgkaartNederland.nl gemaakt. Hier vind je informatie over alle wettelijk erkende zorgverleners en instellingen als ziekenhuizen en zorgcentra in Nederland, met daarbij de waardering die patiënten hebben gegeven.

We nodigen je graag uit om het Integraal Gezondheids Centrum een waardering te geven. Je helpt anderen bij het vinden van de zorgaanbieder die het beste bij ze past. En lezen wij waar je tevreden over bent en wat er nog beter kan.
Doe je mee? Kijk dan op www.ZorgkaartNederland.nl.

Nieuwe route naar het IGC

De werkzaamheden zijn afgerond, je moet nu een iets andere route volgen om ons te bereiken.

 

Check de dekking van je zorgverzekeraar

Ben jij tevreden over je huidige zorgverzekeraar? Heb je bijvoorbeeld ook een dekking voor de reguliere én alternatieve therapieën? Vóór 1 januari 2018 moet je je keus gemaakt hebben. Als je denkt over een andere verzekering, geven wij je graag advies.