Het laatste nieuws van Integraal Gezondheids Centrum

Een integrale aanpak van hoofdpijn

Een integrale aanpak van hoofdpijn waarbij geest en lichaam samen behandeld worden, is zeer succesvol En dat is precies waar we bij het IGC al 55 jaar goed in zijn.
Vanuit onze brede visie bieden we je verlichting en helpen we je om te leren de hoofdpijn zelf onder controle te krijgen. Wil jij van je hoofdpijn af? Maak een afspraak.

Stoppen met roken door acupunctuur

Oktober is wereldwijd ‘stoptober’, de maand waarin mensen elkaar ondersteunen met het stoppen met roken. Wij werken daar graag weer aan mee. Met 1 of 2 acupunctuurbehandelingen zorgen we er voor dat je sigaretten voor enige tijd vies vindt. Daarna moet je met je wilskracht doorzetten.
Onze acupuncturisten staan klaar om je te helpen. Wil je nu stoppen, maak dan een afspraak!

Sneller herstel na COVID-19 door een integrale behandeling

De integrale werkwijze van het IGC is bij uitstek geschikt voor hersteltherapieën na Covid, en in het bijzonder Long Covid. Fysiotherapeuten, psychologen en alternatieve therapeuten werken nauw samen om met een gecombineerde aanpak je herstel te bevorderen. Daarbij maken we ook gebruik van herstelmedicatie met onder andere kruiden. 
Er zijn op het moment vier plaatsen in het IGC vrij voor zo’n integrale herstelbehandeling. Denk je dat jij daar ook baat bij kunt hebben? Bel dan voor meer informatie of om een afspraak te maken.

De beste ziektekostenverzekering? 
Wij adviseren een restitutiepolis.

Het is weer november, tijd om naar je ziektekostenverzekering te kijken. We geven je alvast een tip: neem een restitutiepolis. Die heeft namelijk veel voordelen.

 • Altijd vrije keuze van artsen en therapeuten.
 • Altijd vergoeding van je zorgkosten (extreme bedragen uitgezonderd).
 • Nooit bijbetalen aan instellingen.
 • Goed zicht op al je gemaakte kosten.

Bij een restitutiepolis betaal je per maand iets meer premie dan bij een naturapolis. Maar omdat je geen eigen bijdrage aan je ziektekosten hoeft te betalen, zul je dat premieverschil in de meeste gevallen ruimschoots terugverdienen.

Meer zekerheid
Sommige verzekeringsvoorwaarden zijn niet helemaal duidelijk. Bijvoorbeeld deze: 
Als u naar een zorgverlener zonder contract gaat, betalen wij 75% van het gemiddelde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht. De rest van de kosten betaalt u zelf.
Met deze informatie weet je niet welk bedrag er vergoed gaat worden. Bij een restitutiepolis is dat geen probleem, dan krijg je immers alles vergoed.

Vergoedingen bij het IGC
Voor 2021 hebben wij contracten met alle verzekeraars, met één uitzondering. Voor de afdeling psychologie (BGGZ/SGGZ) is er geen contract met de CZ-groep (CZ/OHRA/Nationale Nederlanden) afgesloten, omdat de voorwaarden te beperkend waren. Heb je een restitutiepolis, dan kom je alsnog in aanmerking voor volledige vergoeding.

Gratis keuzehulp
Past je huidige verzekering nog bij jou? Kun je beter naar een andere maatschappij overstappen? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keus. De hele maand oktober kun je bij ons terecht voor een gratis advies. Bel 030 22 54 666 of mail naar info@integraalgezond.nl.

 

Vitamine D en corona 

Uit onderzoek in Spanje bleek dat 80% van de coronapatiënten een vitamine D-tekort had. Deze patiënten hadden allemaal ernstige en complexe klachten. 
Er is bewijs dat er bij een vitamine D-tekort een grotere kans is op een ernstig ziekteverloop na een coronabesmetting. Vitamine D geeft een boost aan het immuunsysteem.
Vitamine D wordt in je eigen lichaam gemaakt, daar zorgt de zon voor. Maar in de herfst en de winter is er minder zon. Daarom is het goed om, als de ‘R’ ín de maand zit, extra vitamine D te slikken. Het advies is minimaal 1000 ie (25 mcg) tot 3000 ie per dag. (Bron: Science Daily.)
Vitamine C heeft ook een goede invloed op het immuunsysteem en zorgt er voor dat er minder vocht in de longen kan komen. De aanbevolen dosering is dagelijks 1000 mg. (Bron: Shanghai Medical Association.)

Met het innemen van vitamine D én vitamine C heb je een goede combinatie om fit te blijven. Wij hebben topkwaliteit vitamine D3 van SanoPharm op voorraad. Voor een dosering voor vier maanden betaal je € 20,50. Vitamine D3 met vitamine K2 (bevordert de werking van vitamine D en is goed voor de bloedstolling) kost € 23,50. Bel of mail ons om te bestellen.

 

Is jouw kind bang?

Heeft je zoon of dochter last van angst, bijvoorbeeld voor slapen, falen, nare gevoelens of het maken van keuzes? En weet je niet hoe je daar als ouder mee om moet gaan? Onze kinderpsychologen kunnen hulp bieden bij het overwinnen van angsten. Zij maken daarbij gebruik van integratieve kindertherapie en een angstwijzer. 
Wil je daar meer informatie over, of meteen een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Kijk hier voor een overzicht van al onze jeugdbehandelingen.

Stoppen met roken met acupunctuur en een twee-weken dieet Stoptober

Een derde van alle Nederlanders rookt. Stoppen is voor velen moeilijk. Samen stoppen is iets makkelijker. Daarom helpen mensen elkaar in oktober wereldwijd om van het roken af te komen.
Wij van het IGC sluiten ons graag aan bij ‘Stoptober’ en bieden je een effectieve manier om te stoppen. Met één of twee acupunctuurbehandelingen en een dieet van twee weken heb je een sterke start voor een leven zonder roken.

Acupunctuur
De fysieke verslaving van nicotine duurt maar tien dagen. Wij zorgen er met acupunctuur voor dat je de eerste twee weken geen zin in een sigaret hebt. Je behoefte aan nicotine wordt ‘in je brein’ uitgeschakeld.

Twee-weken dieet
Roken heeft een eetlustremmende werking. Als je stopt, heb je vaak meer eetlust. Wij adviseren daarom dat je twee weken een ketogeen (koolhydratenvrij) dieet volgt. Na maximaal twee weken moet je weer bijna dagelijks gezonde koolhydraten in je eetpatroon opnemen.
Mocht het je om welke reden ook toch helemaal niet lukken om te stoppen, dan kunnen we je ook coachen.
De kosten van de acupunctuur zijn € 58,95 per consult. Heb je een aanvullende verzekering Alternatieve geneeswijzen, dan krijg je deze behandeling geheel of deels vergoed. De kosten van de coaching zijn ook afhankelijk van je ziektekostenverzekering. Neem even contact op als je hier een vraag over hebt.
Meer weten over onze stoppen-met-roken-aanpak of je meteen aanmelden:

 

Het gezonde dieet

Om gezond te blijven is het goed om bij alles wat je eet aan je darmflora te denken. Vanuit de wetenschap wordt er op aangedrongen dat volkoren granen tot onze dagelijkse voeding moeten behoren. Witmelen (fijne bloem, witbrood, koekjes) en suiker zouden we juist meer moeten vermijden. Ze zijn slecht voor de stofwisseling, bouwen vet op, kunnen diabetes bevorderen en hoogst waarschijnlijk ook kanker.

Probiotica en prebiotica maken je darmflora
Bij een gezonde darmflora draait het om probiotica en prebiotica. Onder probiotica verstaan we levende micro-organismen (bacteriën en gisten) die zich van nature in de darmen bevinden. Prebiotica is de voeding van deze bacteriën en gisten.
Probiotica vind je in voedingsmiddelen die niet gekookt maar gegist (gefermenteerd) zijn.

 

 • Yoghurt
 • Karnemelk
 • Kaas
 • Kefir
 • Pickles (ongepasteuriseerd)
 • Zuurkool
 • Miso
 • Kombucha
 • Algen
 • Zeewier
 • Tempeh

Prebiotica vindt je in onder meer deze voedingsmiddelen.

 • Haver
 • Volkoren meel
 • Chicorei
 • Lijnzaad
 • Bananen
 • Knoflook
 • Ui
 • Peterselie
 • Rauwe asperges
 • Groene groenten
 • Bonen

Probiotica en prebiotica vormen de basis voor een goede darmwerking. Als je iedere dag van deze lijst eet worden je darmen gezonder en jij dus ook.
(Bronnen: Voedingscentrum.nl en ‘De mooie voedselmachine’ van Giulia Enders.)

Thuiswerken: denk aan je houding

In deze coronatijd zijn heel veel mensen thuis gaan werken. Maar de omstandigheden zijn lang niet altijd ideaal. Heb je bijvoorbeeld een geschikte stoel? Wij geven je graag wat tips om goed en gezond te functioneren in je nieuwe werkomgeving.

 • Zorg voor een stoel die lekker zit. Heb je die niet, wissel dan geregeld tussen twee stoelen. Zo voorkom je eenzijdige belasting.
 • Heb je een laptopsteun en een los toetsenbord met mousepad? Je werkhouding is zo beter dan als je het toetsenbord van de laptop gebruikt.
 • Wissel je zitten af met staan. Ga in ieder geval elke 30 minuten even lopen.
 • Zorg voor een werkplek waar je niet afgeleid wordt, bijvoorbeeld een (deels) afgesloten hoekje.
 • Hoe is de lichtinval op je beeldscherm? Kun je alles goed zien? Zit je niet tegen de zon in te kijken?
 • Heb je een goede koptelefoon, zodat je alles goed hoort zonder hem heel hard te hoeven zetten?
 • Online meetings kunnen heel effectief zijn, maar hou ze wel zo kort mogelijk. Ze zijn namelijk veel intensiever dan live bijeenkomsten, omdat je constant op het scherm gefocust bent. Als je niet aan het woord bent, kijk dan af en toe weg van het scherm en ontspan je ogen door in de verte te staren.

 

Met therapie van corona herstellen

Langzaamaan krijgen wij steeds meer cliënten die na een coronabesmetting nog restklachten hebben. Met onze diagnostieke mogelijkheden kunnen we snel vaststellen waar de verstoring het grootst is: zenuwstelsel, spieren, bindweefsel of ademhaling. Vervolgens stellen we een passende behandeling voor. Onze integrale aanpak is daarbij van grote waarde.

Heb je ‘na-corona-klachten’ waar je wat aan wilt doen? Neem dan contact op met de receptie: 030 22 54 666.

 

Middelen bij verkoudheid en griep

Vanaf september komt er weer meer verkoudheid voor en kan ook de griep zijn opwachting gaan maken. Wij hebben diverse goede middelen in huis om de klachten verlichten. Je kunt ze bestellen via ons contactformulier > en afhalen en met PIN betalen bij de receptie.
We kunnen je bestelling ook verzenden. Je ontvangt dan een betaalverzoek voor het bedrag plus de verzendkosten.

Chinese kruidenhoestdrank
Deze siroop met de naam Nin Jiom Pei Pa Koa is gemaakt op basis van honing, loquat (Japanse mispel) en een variëteit aan Chinese kruiden. Het is een traditioneel product dat gedurende het gehele jaar gebruikt wordt om keel en luchtwegen te beschermen. In de winter is de siroop zeer effectief tegen keelpijn en langdurig hoesten. Hij lost slijm op en werkt reinigend en verzachtend.
De prijs van deze bijzondere kruidensiroop is € 11,30 per 150 ml.

Ice Free Form
Dit antivirusmiddel helpt je als je kou gevat hebt. Het wordt ook wel de Chinese antigrippine genoemd. Dosis voor 10 tot 14 dagen, dagelijks 3 x 4 tabletten. Prijs € 7,50.

Freenose
Ook dit antivirus verkoudheidsmiddel is gemaakt van krachtige Chinese kruiden. Dosis voor 10 tot 14 dagen, dagelijks 3 x 2 tabletten. Prijs € 8,10.

Silver Form
Tegen een dikke keel of keelpijn bij beginnende verkoudheid. Dosis voor 10 tot 14 dagen, dagelijks 3 x 2 tabletten. Prijs € 11,30.

Coronaproof je conditie herstellen

In de mooie Bilthovense bossen kun je volledig ‘coronaproof’ aan je herstel werken. Daarbij word je begeleid door een looptrainer en een fysiotherapeut van het IGC.
Er zijn twee conditieherstelgroepen. In de basisgroep (dinsdagochtend) staat vooral het beginnen met bewegen voorop. Je moet in 30 minuten 50 meter kunnen lopen – zonder of met rollator. Als je wilt kun je tussendoor zitpauzes nemen. Op maandagochtend is er de groep voor gevorderden. In deze groep is het doel 5000 stappen, ruim 3 kilometer.
De groepen gaan elke week op pad, het vertrekpunt is Landgoed Beerschoten in Bilthoven. We sluiten de bijeenkomst af met koffie. Vanzelfsprekend nemen we de vereiste 1,5 meter afstand in acht.
Deelname aan een van de groepen kost € 30,- per maand. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent en of je een verwijsbrief hebt, kunnen deze kosten door je zorgverzekeraar vergoed worden.

 

Griep en het coronavirusgriep

Allereerst even dit: het coronavirus is een nieuwe griepvorm. Een van de problemen is dat niemand dit type griep ooit gehad heeft en er dus heel veel mensen tegelijk ziek worden.

Wat te doen bij griepverschijnselen en verkoudheidsklachten?

 • Ziek de griep thuis uit.
 • Neem je temperatuur op en houd bij hoeveel dagen je ziek bent. De normale herstelperiode voor verkoudheid is een week.
 • Tot een temperatuur van 38 graden is er sprake van verhoging, daarboven heb je koorts.
 • Heb je 3 dagen boven de 39 graden koorts met hoestklachten? Bel dan de huisarts. Bel ook als je je ongewoon ellendig voelt. Huisartsen kunnen bepalen wat je moet doen, zij hebben de kennis in huis.

Geen koorts, maar wel verkoudheidsklachten?

Griep en verkoudheid verspreiden zich door praten, hoesten en niezen. Volg daarom de volgende adviezen op.

 • Ga niet naar openbare ruimten of in een volle wachtkamer zitten.
 • Hoest in je elleboog of in een papieren zakdoek.
 • Was regelmatig je handen met echte zeep.
 • Gebruik papieren zakdoeken.
 • Was kleding op 60 of 90 graden.
 • Heb je een afspraak bij een van onze therapeuten? Neem dan een eigen handdoek mee.

Meer informatie over griep en het coronavirus vind je op www.RIVM.nl.

Bekkenbodem: herken je een of meer van deze klachten? griep

 • Last van de onderrug.
 • Ongelukjes met plassen/ontlasten.
 • Onverklaarbare pijn bij het vrijen.
 • (Vage) onverklaarbare pijn in de onderbuik.

Dan kan het zijn dat je bekkenbodemspieren uit balans zijn.

Bekkenbodemproblematiek wordt meestal in verband gebracht met de klachten die vrouwen na een bevalling kunnen krijgen. Maar ook bij mannen speelt dit, bijvoorbeeld na operaties of blessures in de onderbuik/rug en bij prostaatproblematiek. Bekkenbodemklachten kunnen daarnaast ontstaan door te zwakke of juist te sterke beenspieren. Ook stress kan van invloed op de bekkenbodemspieren zijn.

Problemen met de bekkenbodem worden vaak gezien als íets ‘dat nu eenmaal zo is”. Maar er is beslist behandeling mogelijk. Zoals altijd doen wij dat met maatwerk, afgestemd op de individuele situatie. Bijvoorbeeld zo:

 • mobilisering van de omliggende gewrichten;
 • ontspanning van de spieren, door middel van ademhalingstechnieken, acupunctuur en biofeedback;
 • technieken gericht op triggerpoints, de knopen in spieren of bindweefsel;
 • functionele oefentherapie, waaronder oefeningen voor thuis.

Als er traumatische ervaringen aan de bekkenbodemproblematiek ten grondslag liggen, kan een van onze gespecialiseerde psychologen bij de behandeling betrokken worden. Bij het IGC is geen inwendig onderzoek mogelijk.

Wil je iets aan je bekkenbodemklachten doen? Bel dan met de receptie voor meer informatie of het maken van een afspraak: 030-225 46 66.

 

 

Tips van onze arts/acupuncturist Ming Kie griep

Ming Kie Tjian Tjiam beoefent al zo’n 40 jaar de traditionele Chinese acupunctuur. Hij is een man van weinig woorden en veel effect. Hieronder geeft hij je een paar tips voor een goede gezondheid in deze tijden van griep en verkoudheid.

 • Kan je weerstand wel een oppepper gebruiken? Met acupunctuur krijg je dat snel voor elkaar, twee behandelingen zijn al genoeg. Heb je interesse, bel ons dan.
 • Ook ginseng verbetert je weerstand en geeft je nieuwe energie. Het wordt bereid uit de wortels van diverse klimplantensoorten en is al duizenden jaren te vinden in de Oosterse geneeskunde.
  Ginseng is een sterk antioxidant, helpt bij het herstel van de darmen en ondersteunt het zenuwstelsel. De positieve uitwerking op de bloeddruk, de stofwisseling en het immuunsysteem biedt een goede basis om gezond te blijven.
  Ginseng is te koop in onze praktijk. De verpakking bevat 30 ampullen van 10 ml, twee maal daags te gebruiken. Prijs € 16,80.
 • Vitamine C en D kunnen helpen voorkomen dat je ziek wordt. Als je twijfelt over hoeveel
  doses vitamine C en D je mag gebruiken, informeer even bij ons of je huisarts.
 • Als je een of meer nachten slecht hebt geslapen, kun je je biologische klok resetten. Zo blijf je fit en sterk. Resetten helpt trouwens ook goed bij een jetlag. Kijk hier voor een uitgebreide instructie.

 

Product van de maand: Ginseng

Meer weerstand en energie met Ginseng

Ginseng is een van de meest populaire kruidengeneesmiddelen. Het wordt bereid uit de wortels van diverse klimplantensoorten en is al duizenden jaren te vinden in de Oosterse geneeskunde. Ginseng heeft meerdere goede eigenschappen.
Het helpt bij de afweer tegen verkoudheid en is een sterk antioxidant.
Het helpt bij het herstel van de darmen, ook na gebruik van antibiotica.
Het ondersteunt het zenuwstelsel en kan zo stressverlagend werken.
Heeft een positieve uitwerking op de bloeddruk, de stofwisseling en het immuunsysteem en biedt daarmee een goede basis om gezond te blijven.
Ginseng is te koop in onze praktijk. De verpakking bevat 30 ampullen van 10 ml, twee maal daags te gebruiken. Prijs is € 16,80.

Door de griep geveld? Wat kun je doen? griep

Hij is wat later dan normaal, maar alles lijkt er op dat de jaarlijkse griepgolf er toch aan zit te komen. Hoe kun je je daar het beste tegen wapenen? Wij hebben een paar tips voor je verzameld.

Gebruik vitamine C en vitamine D.

Vitamine C werkt in het lichaam als antioxidant. Je hebt het nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van je weerstand. Vitamine C zit ook in fruit, groente en aardappelen, met name in koolsoorten, citrusvruchten, kiwi’s, bessen en aardbeien. 
Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand. De meeste vitamine D krijg je van de zon, die maakt hem aan in je lichaam.
Gebruik van hoge doses vitamine C en D kan contra-indicaties hebben, informeer even bij ons of je huisarts.

Echinaforce

Echinaforce werkt heel goed bij griep, het stimuleert de activiteit van het immuunsysteem. Gebruik het bij een hoge dosering maximaal twee weken.

Chinese kruiden

In onze praktijk zijn krachtige Chinese kruiden te koop. Ice Free Form is een antivirusmiddel (‘Chinese antigrippine’), prijs € 7,50.
Free Nose is een antivirus verkoudheidsmiddel, prijs € 8,10.
Heeft u een vraag over de aanpak van griep of over supplementen in het algemeen? Neem even contact op.

 

 

Fit de winter door griep

Voor een gezond leven is voeding zeer belangrijk. Binnen onze integrale visie kun je voeding ook als medicijn beschouwen. Alles wat je in je mond stopt, doet immers iets met je. Het voedt, het geeft een kick, het verwarmt je en het koelt je af. Maar het kan je ook vervuilen en soms zelfs vergiftigen. De kunst is om een overwegend gezond eetpatroon te hebben.

Wil je voorlichting over gezonde voeding en zo met kleine stapjes grote verbeteringen aanbrengen? Bel met de praktijk (030 2254 666) voor meer informatie of om een afspraak te plannen. In een gesprek van 30 minuten op dinsdag, donderdag of vrijdag krijg je een persoonlijk voedingsadvies. Kosten € 20,-.

Ook bewegen draagt bij aan een vitaal leven. Hoe je dat kunt doen? Bekijk even de berichten hieronder over de leefstijlgroepen en de loopgroepen.

Meer bewegen en een gezonde leefstijl opstarten

Voor iedereen die wil werken aan beweging en een gezonde leefstijl beginnen we in februari de volgende (laagdrempelige) leefstijlgroep. Een fysiotherapeut begeleidt je bij licht sporten en een leefstijlcoach kijkt naar voeding, bewegen en gedrag. In de leefstijlgroep kom je meer te weten over:
• de invloed van voeding op je dagelijks leven;
• het verwerken van stress en prikkels;
• de manier waarop gedachtenpatronen jouw keuzes beïnvloeden.

Met voedings- en bewegingstesten en vragenlijsten brengen we jouw problematiek in kaart. Thuis ga je aan de slag met bewegen, verantwoorde voeding en voorgestelde artikelen en boeken.

De leefstijlgroep komt acht keer bij elkaar van 10.00 tot 11.15 uur, met telkens een half uur bij de fysiotherapeut en een half uur bij de leefstijlcoach. De eerste drie sessies zijn wekelijks, daarna om de week. Je kunt je opgeven voor de dinsdaggroep of de vrijdaggroep. Elke groep heeft maximaal 4 deelnemers. Deelname aan een leefstijlgroep kost € 200,-.
Wil je meer weten over het beginnen met gezond bewegen en een actieve leefstijl, maak dan een afspraak bij onze fysiotherapeute Sara. Zo’n consult kost € 32,50. Je kunt ook een individueel leefstijlprogramma op maat volgen, met vergoeding uit de module alternatieve geneeswijzen. Neem even contact op voor de mogelijkheden.
Wil jij ook stappen zetten? Geef je dan op: info@integraalgezond.nl, 030 22 54 666.

 

Product van de maand: Nin Jiom Pei Pa Koa Kruidensiroop

In de nieuwsbrief gaan we elke maand een product presenteren waar wij zeer goede ervaringen mee hebben. Mocht je er zelf interesse in hebben, dan kun je het in de praktijk kopen. Als eerste laten we je graag kennismaken met de Chinese kruidenhoestdrank Nin Jiom Pei Pa Koa.
Deze siroop is gemaakt op basis van honing, loquat (Japanse mispel) en een variëteit aan Chinese kruiden. Het is een traditioneel product dat gedurende het gehele jaar gebruikt wordt om keel en luchtwegen te beschermen. In de winter is de siroop zeer effectief tegen keelpijn en langdurig hoesten. Hij lost slijm op en werkt reinigend en verzachtend.
De prijs van deze bijzondere kruidensiroop is € 11,30 per 150 ml.

 

Bewegen met een loopcoach en een psycholoog

Bewegen is belangrijk, daar is bijna iedereen het wel over eens. Maar er ook echt mee beginnen is voor veel mensen een probleem. Wij helpen je op weg met onze groepen. Onder begeleiding van een loopcoach en een psycholoog ga je stappen zetten. Het lopen wordt gecombineerd met balansoefeningen. Als je wilt kun je tussendoor zitpauzes nemen. We sluiten elke wandeling af met koffie.

In de loopgroep op maandag is het doel 5000 stappen.
De loopgroep op dinsdag richt zich op 2000 stappen. Om je een idee te geven: 1500 stappen is ongeveer 1 kilometer. Maar dat hóef je niet te halen, het gaat er vooral om dat je start met bewegen.
De maandaggroep begint om 10 uur, de dinsdaggroep om 11 uur. Het vertrekpunt is Landgoed Beerschoten in Bilthoven. Er wordt elke week gelopen, deelname kost €30,- per maand.
Doe je mee vanuit een SSGZ-traject, dan is de vergoeding vanuit de zorgverzekering. Bel voor meer informatie of om je op te geven met de praktijk: 030 2254 666.

Slaap je slecht door de wintertijd? Zet je biologische klok gelijk

Voor sommige mensen is de overgang naar de wintertijd veel ingrijpender dan ‘een uurtje langer slapen’. Het kan weken duren voor ze weer in het juiste bioritme zitten. Ben jij zo iemand? Dan hebben we een mooie manier voor je om er zelf iets aan te doen: drukpuntmassage. Daarmee zet je je biologische klok gelijk en ben je binnen geen tijd gewend aan de wintertijd. Drukpuntmassage werkt trouwens ook goed tegen een jet lag en bij slaapproblemen door wisseldiensten.
Klik voor gratis instructie drukpuntmassage
Je kunt ook een afspraak voor een consult maken waarin we de behandeling stap voor stap samen doen.

zomertijd

Af van diabetes 2 met een andere leefstijl

Uit onderzoek is onlangs gebleken dat veel mensen met diabetes 2 zonder medicijnen kunnen als ze hun leefstijl veranderen. Een ander voedingspatroon in combinatie met meer bewegen, meer slaap en meer ontspanning kan er voor zorgen dat zo’n 40 % van de patiënten van de ziekteverschijnselen afkomt.
Wat de voeding betreft gaat het onder meer om minder suikers en andere koolhydraten. Een leefstijlcoach kan een patiënt daarbij begeleiden, met voedingsvoorlichting en een individueel voedingsadvies. Het inzetten van zo’n coach wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De leefstijlcoach van het IGC helpt je graag verder.

zomertijd

Slaap je slecht door de zomertijd? Zet je biologische klok gelijk

Voor sommige mensen is de overgang naar de zomertijd veel ingrijpender dan ‘een uurtje korter slapen’. Het kan weken duren voor ze weer in het juiste bioritme zitten. Ben jij zo iemand? Dan hebben we een mooie manier voor je om er zelf iets aan te doen: drukpuntmassage. Daarmee zet je je biologische klok gelijk en ben je binnen geen tijd gewend aan de zomertijd. Drukpuntmassage werkt trouwens ook goed tegen een jet lag en bij slaapproblemen door wisseldiensten.
Klik voor gratis instructie drukpuntmassage
Je kunt ook een afspraak voor een consult maken waarin we de behandeling stap voor stap samen doen.

Kleine klachten? Voorkom dat ze erger worden of moeilijk herstellen.

pijntje

Wij merken in de praktijk dat veel mensen kleine klachten voor lief nemen. Ze worden afgedaan met opmerkingen als “het hoort bij de leeftijd”, “de dokter zegt dat niets helpt”, “ik weet niet wat me kan helpen” en “het zijn maar een paar kleine klachtjes”. Maar waarom zou je ermee blijven rondlopen als er misschien ook iets aan gedaan kan worden?
Wij zijn bekend met veel behandelmethoden. Hebben we een geschikte therapie niet zelf in huis, dan kunnen we je zeker naar een ander adres verwijzen.

Niemand is zijn eigen heelmeester. Laat ons daarom een professionele screening van 25 minuten doen om te kijken wat er vanuit onze optiek mogelijk is. De screening wordt verzorgd door de fysiotherapeuten van het IGC en valt onder de aanvullende verzekering. Betaal je dit consult zelf, dan brengen wij daarvoor € 30,- in rekening. Neem voor meer informatie contact op.

 

Echt stoppen met roken in Stoptober? Kies voor acupunctuur!

stop met roken

Oktober is al enkele jaren de maand waarin mensen samen proberen om 28 dagen niet te roken. De kans dat ze dan ook volhouden om helemaal met roken te stoppen, wordt zo tot vijf keer groter. Stoptober begon in 2012 in Engeland en heeft sindsdien wereldwijd navolging gekregen. Ook in Nederland kun je georganiseerd meedoen, kijk op www.stoptober.nl. Daar kun je ook een handige app downloaden.

Als je meer ondersteuning wilt om te slagen, denk dan eens aan acupunctuur. Het is een zeer effectieve methode om je nicotineverslaving aan te pakken, af te bouwen en stop te zetten. Met acupunctuur verbetert je conditie snel. Het ochtendhoesten wordt rustiger en je hebt minder honger en trek in snoep. Neem voor meer informatie contact op.

Meer bewegen, zeker in september!


Bewegen is goed voor je. Het houdt je gezond en is ook een prima manier om herstel te bevorderen. Heb je daar problemen mee, dan helpen we je graag. Bijvoorbeeld met onze beweeggroepen.
In september is bewegen ook heel goed voor anderen: de actie STEPTEMBER daagt je uit om deze maand elke dag 10.000 stappen te zetten en daarmee geld in te zamelen voor kinderen met cerebrale parese. Je kunt je laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Doe mee, loop mee! Alle informatie vind je op www.steptember.nl.

Water is geen zweet: hitte vraagt om meerwater

Met de aanhoudende hitte is het goed om veel water te drinken – maar dat is niet genoeg. Als we zweten raken we ook verschillende zouten kwijt. Ook die moeten we aanvullen. Daarnaast verbranden we in warm weer meer koolhydraten. Om fit te blijven moet je dus voldoende drinken én eten. 
Wat het drinken betreft: denk daarbij aan een dorstlesser met max. 7% suiker en verschillende zouten (elektrolyten), zoals calcium, chloride, magnesium, kalium en fosfor. Lees even wat er precies op de verpakking staat: bij de goedkopere merken in de supermarkt is alleen natrium als zout toegevoegd. Ga je je inspannen in de hitte, neem dan een high energy drank met meer suikers.

Heb je een vraag over hoe je je het beste kunt wapenen tegen de hitte? Neem contact op, we geven je graag advies.

Nieuw in het IGC: ontspanningsmassage

Sinds kort hebben we bij het IGC ook een gecertificeerde massagetherapeute: Jannie Rigter. massageJannie werkt al jaren als assistente in onze praktijk en heeft zich de afgelopen twee jaar om laten scholen tot massagetherapeute. De massages duren naar wens een half uur of een uur. Je hebt daarbij de keuze uit:

 1. ontspanningsmassage met warme oliën;
 2. massage met etherische oliën, voor (spier)pijnbestrijding, ontspanning en vochtafdrijving;
 3. algemene ontspanningsmassage.

Boek Jannie en geniet in een veilige omgeving van een heerlijke massage. Kijk hier voor meer informatie >

Jeugd burn-out rond de examentijd

Examens kunnen extra druk met zich meebrengen, net als het maken van keuzes daarna, of een lat die te hoog gelegd wordt. Wij hebben alle middelen in huis om je kind – scholier of student – weer fit, blij en ontspannen te krijgen. Het herstel omvat onder meer sport, eHealth, gesprekken, voedingsadvies en supplementen. Neem voor meer informatie contact op en kijk ook even op onze pagina over burn-out >

Voorjaar en allergieën

Nu alle bomen weer in volle bloei komen te staan, hebben veel mensen last van allergieën. Acupunctuur is een bijzonder goede methode om je verstopte neus en jeukende ogen rust te geven en je door de zwaarste periode heen te helpen. Bel en maak een afspraak voor verlichting.

 

 

ZorgkaartNederlandZorgkaart Nederland

Om mensen de gelegenheid te bieden hun ervaringen met de gezondheidszorg te delen, heeft Patiëntenfederatie Nederland de website ZorgkaartNederland.nl gemaakt. Hier vind je informatie over alle wettelijk erkende zorgverleners en instellingen als ziekenhuizen en zorgcentra in Nederland, met daarbij de waardering die patiënten hebben gegeven.

We nodigen je graag uit om het Integraal Gezondheids Centrum een waardering te geven. Je helpt anderen bij het vinden van de zorgaanbieder die het beste bij ze past. En lezen wij waar je tevreden over bent en wat er nog beter kan.
Doe je mee? Kijk dan op www.ZorgkaartNederland.nl.

Nieuwe route naar het IGC

De werkzaamheden zijn afgerond, je moet nu een iets andere route volgen om ons te bereiken.