Een integrale benadering van depressies

Emoties geven kleur aan het leven. Er is dan ook niets mis mee om emoties te hebben, zelfs als die soms hevig zin. Maar als een bepaalde emotie langdurig aanwezig is of zelfs gefixeerd is, put je je lijf uit. Dat kan ertoe leiden dat de energie in het lichaam stagneert en dat de yin-organen ontregeld raken. Deze organen – hart, longen, lever, milt en nieren – zorgen voor een gezonde energie vitaliteit.
Een eenzijdig geprikkeld yin-orgaan zal op den duur zwakker worden, de veerkracht en de belastbaarheid nemen af. Zo ontstaan moeheid en een depressie. Een te lang gefixeerde emotie maakt je leeg vanbinnen.

In de integrale denkwijze zijn er vijf typen depressie, vijf soorten uitputting op lichamelijk en geestelijk gebied.

  • Depressie zonder duidelijke kenmerken
  • Depressie met angstige ondertoon
  • Depressie met agressieve ondertoon
  • Depressie met obsessie voor het verleden
  • Depressie met obsessie voor de toekomst

Bij het IGC onderscheiden we ons door naast de reguliere protocollen ook deze integrale benadering toe te passen. In de diagnose stellen we vast om welk type depressie het gaat, waarna we gerichter en efficiënter kunnen behandelen.

Milde en matige depressies kunnen wij snel verlichten met gerichte supplementen en gesprekstherapie. Voor een diepe depressie blijft langere therapie noodzakelijk, vaak met medicatie. Ga naar je huisarts als je denkt dat je een (diepe) depressie hebt. Die kan zorgen voor een verwijzing en helpen met je medicatie als die nodig is. Is je depressie naar het oordeel van de huisarts mild of matig, dan kunnen wij een kort traject starten (max. 11 sessies).  
Heb je hier vragen over of wil je advies? Bel de receptie: 030 2254 666.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven