Onze aanpak
Het Integraal Gezondheids Centrum biedt uitgebreide zorg voor de gehele mens. Onze specialiteit is alles rondom trauma, fysiek en psychisch. Wij werken multi-disciplinair. Alle disciplines zijn bij het dagelijks overleg betrokken. Onze zorg is jouw herstel. Wij doen alles ambulant. Dat houdt in dat je wel zelfstandig, met of zonder begeleiding, moet kunnen functioneren.

Er wordt nauw samengewerkt met huisartsen, collega psychologen, psychiaters en revalidatiecentra en alle behandelaren die u als cliënt, belangrijk vindt.

Het Integraal Gezondheids Centrum telt 4 regiebehandelaars en ca. 8 behandelaars. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Er zijn wel plafonds gesteld door hen.

Werkmethodes

Binnen het IGC wordt integraal gewerkt. Voor enkelvoudige problematiek wordt een kleine intake door één discipline gedaan. Voor complexe problematiek worden altijd meerdere disciplines bij de intake en behandelingen betrokken. Tegelijkertijd meerdere soorten behandeling volgen levert een beter en sneller resultaat op. Je geest, lichaam en gevoel heeft verschillende benaderingen nodig.

Het behandelplan wordt samen met jou opgesteld. Er worden mini-evaluaties aan het einde van ieder gesprek gehouden zodat je jouw doelen kan behalen.

Blended behandelingen

Wij combineren persoonlijk face-to-face contact met online behandelingen. Een deel van de diagnostiek kan online plaatsvinden.
Vanuit onze integrale benadering betrekken we ook andere therapieën bij de behandeling. De kosten zijn afhankelijk van jouw aanvullende zorgverzekering.

Wij behandelen GEEN verslavingsproblematiek van welke vorm dan ook. Daarvoor zijn andere specialisten in het veld.

Samenwerking

Wij werken samen met diverse partners binnen de gezondheidzorg. Een overzicht is te vinden in ons kwaliteitsstatuut.

eHealth en cliëntenportaal

Voor onze diensten op het gebied van eHealth maken wij gebruik van het platform Karify. We hebben voor dit platform gekozen vanwege de uitgebreide mogelijkheden, waaronder veilig emailen en beeldbellen. Gewone email kan te gemakkelijk ‘gehackt’ worden en is daarom onveilig. Je krijgt je persoonlijke online omgeving. Deze aanpak is conform de regels voor privacy die gelden vanaf 25 mei 2018.

Zie voor meer informatie www.karify.com/nl.

Questmanager

Voor het uitvoeren van diagnose-, kwaliteits- en effectmetingen maken wij gebruik van het programma Questmanager.

MediKad

Voor ons elektronisch patiënten dossier maken wij gebruik van het programma MediKad.

Informatie-uitwisseling

Naast persoonlijk en telefonisch contact delen wij informatie met patiënten via Zorgmail. Vertrouwelijke verzending van verwijsbrieven vindt plaats via Zorgdomein of zorgmail.

Meer informatie over alle behandelingen van het IGC vind je op de overzichtspagina.