Kwaliteit

Het Integraal Gezondheids Centrum biedt BGGZ, SGGZ en algemene fysieke revalidatie voor uiteenlopende klachten. We werken samen met huisartsen, psychologen/psychotherapeuten, fysiotherapeuten, haptotherapeuten, acupuncturisten en zorggroepen. Ook is er overleg met medisch specialisten en revalidatiecentra.

Kwaliteitsstandaarden

Het IGC werkt met diverse kwaliteitsstandaarden, die voor alle partijen inzichtelijk maken wat zij van een behandelings- en zorgtraject mogen verwachten.
De wijze waarop we binnen het IGC kwaliteit bieden en kwaliteit borgen, is vastgelegd in een aantal statuten. Je kunt ze hier bekijken (download pdf).

Voor de GGZ hanteren wij de kwaliteitsstandaarden zoals vermeld op www.ggzstandaarden.nl en www.trimbos.nl, en de kwaliteitsstandaarden van de diverse beroepsverenigingen. Wij volgen de richtlijnen van het Trimbos Instituut, zoals vermeld op www.zorgwijzer.nl/faq/ggz.

Bij het toepassen van alternatieve geneeswijzen volgen wij het CAM-protocol (Complementary and Alternative Medicine). In dit protocol is een wetenschappelijk verantwoorde manier van gebruik van alternatieve therapieën vastgelegd.
Het CAM-protocol is in 2011 opgesteld binnen de Universiteit Groningen en wordt gebruikt binnen de afdeling Integrale Psychiatrie van het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Binnen fysiotherapie werken wij volgens de richtlijnen van het KNGF.

Certificeringen

Het IGC is een instelling. Als instelling voldoen wij aan diverse certificeringen. Ook de individuele medewerkers worden aan de eisen van het vak gehouden. Zie ook de pagina Medewerkers.

Beroepsverenigingen

Onze medewerkers zijn verbonden aan de voor hen relevante beroepsverenigingen. De door hen gevolgde opleidingen voldoen aan de regels van het Nederlandse zorgsysteem.

  • Biofeedback Foundation of Europe (BFE), www.bfe.org
  • Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF),  www.kngf.nl
  • Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA), www.acupunctuur.com
  • Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), www.psynip.nl
  • Beroepsvereniging het Nederlands Verbond voor Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA), www.nvpa.org
  • Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP), www.lvvp.info
  • Vak- en beroepsvereniging voor Gedragstherapeuten en Cognitief therapeuten (VGCt), www.vgct.nl
  • Vereniging van Haptotherapeuten (VVH), www.haptotherapeuten-vvh.nl
  • Nederlandse vereniging voor traditionele Chinese geneeskunde (Zhong), www.zhong.nl

Goede patiëntervaringen

Op de Zorgkaart Nederland wordt de integrale zorg van het IGC gemiddeld beoordeeld met het cijfer 9,3. Deze hoge beoordeling is een weergave van goede patiëntervaringen, terug te voeren op een effectieve en efficiënte integratie van reguliere en alternatieve geneeskunde.

We vernemen graag welk cijfer jij het IGC geeft. Dat kun je hier doen.

Wil je meer weten over onze kwaliteitsbeleid?

Scroll naar boven