Luisteren naar je lichaam met psychosomatische oefentherapie

Sinds 1 januari bieden wij ook psychosomatische oefentherapie, als aanvulling op psychologie. Een psychosomatisch oefentherapeut leert je om te ontspannen en naar je lichaam te luisteren. Je gaat niet meteen naar een oplossing zoeken, maar eerst ervaren en accepteren wat er in je lichaam gebeurt – inclusief alle wisselende emoties.
Met deze behandeling ontdek je wat de oorzaak van je psychosomatische klachten is en leer je beter om te gaan met de spanning en stress die daaruit voortkomen.

Aansluitend zijn er diverse methoden om steeds kalmer op ervaringen te reageren. In onze praktijk is gebleken dat psychosomatische oefentherapie in combinatie met psychologie zelfs in de moeilijkere trajecten een zeer waardevol onderdeel kan zijn.

Voor individuele behandelingen psychosomatische oefentherapie is er geen verwijsbrief nodig. Binnen een ggz-traject is er wel een verwijzing nodig.
Kinderen krijgen meestal 18 behandelingen vergoed. Voor volwassen is de vergoeding afhankelijk van de aanvullende verzekering en of de behandeling onderdeel van een ggz-traject is.

Onze psychosomatisch oefentherapeut vertelt je graag meer over de behandeling.
Je kunt haar bereiken via de receptie: 030 2254 666.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven