Langdurige klachten na corona

Craniosacraaltherapie bij post-COVID-klachten

Uit recent onderzoek van het UMCG* is gebleken dat één op de acht Nederlanders na corona langdurige klachten houdt. Bij het IGC hebben wij meerdere patiënten met het post-COVID-syndroom met craniosacraaltherapie behandeld. Dat heeft op verschillende vlakken tot resultaten geleid.

“Ik kan weer een trap oplopen zonder volledig buiten adem te zijn. Vorige week had ik dat nog niet gekund.”
“Ik heb sinds weken eindelijk geen hoofdpijn meer.”
“Zo fijn om te merken dat ik weer meer energie krijg.”

Een coronabesmetting doet veel in en met het menselijk lichaam. Als reactie op de besmetting spannen de cellen, weefsels en organen in je lijf aan. In de meeste gevallen ontspant alles weer vanzelf tijdens de herstelperiode. Maar dit natuurlijke proces verloopt niet bij iedereen hetzelfde en je kunt het niet zelf beïnvloeden.
Als organen en weefsels gespannen blijven, blijf je ook klachten houden. Gaat het bijvoorbeeld om je longen, dan houd je moeite met ademen. En bij je hersenen met denken. Craniosacraaltherapie helpt je om weefsels en organen te ontspannen.
De therapie is gericht op het centraal zenuwstelsel. Behandeltechnieken voor bindweefsel, gewrichten en schedel zorgen er voor dat symptomen als vermoeidheid, kortademigheid en hersenmist (brainfog) afnemen.

Heb je post-COVID-klachten, of ben nog niet helemaal de oude? Overweeg dan eens craniosacraaltherapie. Onze therapeut Laurent van der Kraats vertelt je er graag meer over. Bel voor een afspraak met de receptie: 030 225 4666.

*Bron: Universitair Medisch Centrum Groningen. Het artikel (Engelstalig) vind je hier >

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven