Parkinson vertragen met bewegen

De ziekte van Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. In Nederland zijn er nu ruim 50.000 patiënten. Parkinson lijkt twee oorzaken te hebben. Het is erfelijk, de ziekte ontstaat in de hersenen. Daarnaast is er een verband met het gebruik van bestrijdingsmiddelen, de ziekte begint dan in het darmstelsel.

Parkinson is niet te genezen, maar kan wel vertraagd worden. Beweging is daarbij het sleutelwoord.

  • Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verminderen van symptomen als stijfheid, trillingen en langzamer bewegen. Je kunt zo ook je balans en je coördinatie verbeteren.
  • Parkinson is een progressieve aandoening die ervoor zorgt dat je loopvermogen achteruit gaat. Door actief te blijven kun je je mobiliteit behouden en langer zelfstandig blijven functioneren.
  • Parkinson gaat vaak gepaard met depressieve gevoelens. Lichaamsbeweging buiten, bijvoorbeeld in het bos, brengt je in een betere stemming.
  • Parkinson tast je hersenen aan. Met bewegen kun je je geheugen en je concentratie langer behouden.

Om te blijven bewegen kun je meedoen met onze beweeggroepen. We kijken samen naar wat voor jou het beste is en maken zo een programma op maat. En ook belangrijk: het is heel gezellig om met een groep in het bos actief te zijn en na afloop samen koffie of thee te drinken.

Heb je interesse om mee te doen? Bel voor meer informatie en aanmelding de receptie: 030 22 54 666.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven