Verder leven na hersenletsel

Verder leven na hersenletsel

Hersenletsel ontstaat veelal door een ongeluk met de auto of de fiets, of na een hersenbloeding. Afgaande op de vraag bij het IGC naar hersenletseltherapieën, lijkt er de laatste tijd een lichte stijging in het aantal gevallen te zijn. Mogelijk heeft dat te maken met de toenemende populariteit van de elektrische fiets.

Wie met hersenletsel te maken krijgt, wordt meestal eerst opgenomen in een revalidatiecentrum. Daar blijft je tot je de basisaspecten van het leven weer beheerst, zoals eten, drinken en lopen en traplopen met steun. Maar revalidatiecentra zijn er niet om te helpen de kwaliteit van leven weer terug te krijgen. Wij kunnen dat wel doen. Wij gaan met de patiënt op zoek naar de gebieden specifieke aandacht behoeven. Hieronder zie je een paar voorbeelden.

  • Hersenletsel kan ertoe leiden dat de hersenen de lichaamsfuncties niet goed aansturen. Met een psychofysiologisch assessment maken we de samenwerking tussen lichaam en hersenen zichtbaar en kunnen we een behandelplan samenstellen.
  • We brengen de verschillende fysieke beperkingen in kaart en zetten voor elk een passende therapie in. Het liefst combineren we therapieën voor een optimaal resultaat.
  • Om het korte- of langetermijngeheugen te verbeteren bieden wij cognitieve fitness: een hersentraining die overprikkeling van je brein vermindert en je geheugen versterkt. De training omvat onder meer bewegen en oefeningen op de computer.

Bij deze therapieën is de samenwerking tussen onze neuropsychologen, fysiotherapeuten en psychologen cruciaal. Die stelt ons in staat om oneindig creatief te zijn in het opstellen van een advies op maat. Bel 030 2254 666 voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven