Onze aanpak
Het Integraal Gezondheids Centrum biedt generalistische basis GGZ en gespecialiseerde GGZ, met behulp van reguliere en alternatieve geneeswijzen. Waar gewenst wordt nauw samengewerkt met huisartsenpraktijken, collega psychologen en psychotherapeuten, fysiotherapeuten, haptotherapeuten, acupuncturisten en zorggroepen. Ook is er overleg met huisartsen, medisch specialisten en revalidatiecentra.
 
Het Integraal Gezondheids Centrum telt 4 hoofdbehandelaars en ca. 10 medebehandelaars. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van SGGZ bij CZ.

Werkmethodes

Binnen het IGC wordt gebruik gemaakt van onder meer cognitieve gedragstherapie, integratieve psychotherapie en inzichtgevende therapie.

Blended behandelingen

Wij combineren persoonlijk face-to-face contact met online behandelingen. Een deel van de diagnostiek kan online plaatsvinden.
Vanuit onze integrale benadering kunnen we desgewenst ook andere therapieën bij de behandeling betrekken.

Samenwerking

Wij werken samen met diverse partners binnen de gezondheidzorg. Een overzicht is te vinden in ons kwaliteitsstatuut.

eHealth en cliëntenportaal

Voor onze diensten op het gebied van eHealth maken wij gebruik van het platform Karify. We hebben voor dit platform gekozen vanwege de uitgebreide mogelijkheden, waaronder veilig emailen en beeldbellen. Gewone email kan te gemakkelijk ‘gehackt’ worden en is daarom onveilig. Je krijgt je persoonlijke online omgeving. Deze aanpak is conform de regels voor privacy die gelden vanaf 25 mei 2018.

Zie voor meer informatie www.karify.com/nl.

Questmanager

Voor het uitvoeren van diagnose-, kwaliteits- en effectmetingen maken wij gebruik van het programma Questmanager.

MediKad

Voor ons elektronisch patiënten dossier maken wij gebruik van het programma MediKad.

Informatie-uitwisseling

Naast persoonlijk en telefonisch contact delen wij informatie met patiënten via Zorgmail. Vertrouwelijke verzending van verwijsbrieven vindt plaats via Zorgdomein.

Meer informatie over alle behandelingen van het IGC vind je op de overzichtspagina.