Bilthoven van boven

geplaatst in: igc-blog | 0

Bilthoven van boven

Foto’s en video-opnames maken met je drone, dat doe je voor je plezier. Maar, let op: je mág het ook alleen maar voor je plezier doen. Maak je bijvoorbeeld opnames voor een televisiespotje, of wil je die ene mooie dronefoto verkopen, dan heb je een commercieel doel. Hiervoor gelden weer heel andere (strengere!) regels. We gaan er hier even van uit dat je inderdaad een hobby-vlieger bent.

 

Dit is misschien wel de bekendste dronevideo van Bilthoven.

 

 

De regels

Ga je met je drone op pad in Bilthoven, dan is er een aantal regels waar je je aan moet houden. We hebben de belangrijkste onder elkaar gezet:
-Vlieg alleen bij daglicht;
-Vlieg niet hoger dan 120 meter;
-Houd zeker 50 meter afstand van mensen, dieren, gebouwen, wegen, spoorlijnen en industrie- en havengebieden;
-Verleen altijd voorrang aan vliegtuigen, helikopters, zweeftoestellen, vrije ballonnen (een luchtballon, bijvoorbeeld) en luchtschepen;
-Zorg dat je altijd controle hebt over je drone en dat je je drone ook altijd kunt zien.

No-fly zone in Bilthoven

Dan is er nog een aantal no-fly zones in Nederland, gebieden waar je dus helemaal niet mag vliegen met je drone. In Utrecht vind je zo’n no-fly zone rondom het Universitair Medisch Centrum op de Uithof. Waarom je hier niet mag vliegen? Omdat er traumahelikopters laag over kunnen vliegen. In een straal van drie kilometer rondom het ziekenhuis is het daarom verboden voor drones.

Er kunnen ook tijdelijke no-fly zones ingesteld worden. Check daarom voordat je eropuit gaat met je drone, altijd even dit kaartje.