Intolerantietherapie (voedingsproblematiek)

geplaatst in: behandelingen | 0

 

Voor een overzicht van alle behandelingen klik hier

 

Intolerantietherapie

(voedingsproblematiek)

Voor voedselintoleranties maakt het IGC gebruik van de succesvolle behandeling volgens de methode Sanoconcept DesensPro.

intolerantie therapie

Deze behandeling bestaat uit drie stappen:

  • diagnose (vaststellen primaire allergeen)
  • energetische medicatie, supplementen en/of vitaminen
  • vaststellen dieet

Bij het behandelen van voedselintolerantie is het essentieel om de juiste boosdoener te vinden. Vervolgens is het zaak om met energetische middelen (waaronder homeopathie) de afwijkende reacties op de voedingsfactor(en) langzaamaan te normaliseren, het lichaam te ontgiften en het immuunsysteem weer te versterken.
Tegelijkertijd is het noodzakelijk om een dieet te volgen dat de toevoer van de belastende voedingsstoffen minimaliseert. In deze drie stappen werk je samen met je behandelaar aan een goede gezondheid.

 

Voedselintolerantie blijkt ook bij diverse psychische klachten een belangrijke speler te zijn. Mensen met bijvoorbeeld ADHD of met een aandoening uit het autistisch spectrum blijken veel baat bij deze methode te hebben. De Radboud Universiteit Nijmegen doet hier wetenschappelijk onderzoek naar met het eliminatiedieet. Sanoconcept DesensPro, oorspronkelijk ontwikkeld door Ton van Gelder, is een versnelde methode van de wetenschappelijke variant.
Door middel van bloedonderzoek kunnen we daarnaast laten vaststellen welke voedingsmiddelen tot ontstekingsreactie leiden. Op basis hiervan passen we jouw dieet aan. Daarbij letten we er goed op dat er geen tekorten aan vitaminen en mineralen gaan ontstaan.

 

Wil je meer weten over intolerantietherapie bij het Integraal Gezondheids Centrum? Neem even contact op.
 
Behandeling(en) geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.