Blog van IGC

Mijn eerste uur chirurgie

Ik herinner me mijn eerste uur chirurgie als geen ander. Verplicht op de voorste rij, in driedelig wit en met net nieuwe klompen, waarvoor ik een enkele week eerder de afweging had gemaakt welke letters erop te schrijven. Om vragen te voorkomen (mijn officiële naam en roepnaam hebben niet dezelfde initiaal), besloot ik het op de initialen van mijn roep- en achternaam de houden. TS. Het is 16.00 uur ’s middags, een groot deel van mijn leeftijdgenoten ligt in stabiele zijligging thuis op de bank films te kijken, een opgedrongen dolce far niente…

Onlinezorg in de ggz

Online behandelen is niet hetzelfde als face to face. Het is een methode die je je eigen moet maken. Er zijn allerlei zaken waar je op moet letten en die de beleving van het contact vergroten. Ook zal niet voor elke hulpvraag of voor elke cliënt online behandelen prettig zijn. Maar zoals altijd, als je primair gaat voor aansluiten bij de individuele patiënt, dan vergroot je door het inzetten van onlinehulpverlening alleen maar je mogelijkheden.

Leefstijlgroepen

Een gezonde leefstijl kan je helpen bij het verliezen van gewicht. Meer bewegen en kiezen voor goede voeding zijn daarbij twee belangrijke factoren. In onze leefstijlgroepen ga je licht sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Met bewegings- en voedingstesten en vragenlijsten brengen we jouw problematiek in kaart. Thuis ga je aan de slag met bewegen, verantwoorde voeding en voorgestelde artikelen.

Bilthoven van boven

Drones veroveren zo langzamerhand de wereld. Steeds meer mensen hebben er eentje thuis en wij snappen wel waarom, want je kunt er prachtige beelden mee maken. Maar hoe zit het nou precies met de regelgeving? Mag je zomaar met een drone vliegen boven Bilthoven? We zochten het voor je uit!

Zet zelf je biologische klok gelijk

Voor sommige mensen is het teruggaan naar de wintertijd veel ingrijpender dan ‘een uurtje langer slapen’. Het kan weken duren voor ze weer in het juiste bioritme zitten. Ben jij zo iemand? Dan hebben we een mooie manier voor je om er zelf iets aan te doen: drukpuntmassage. Daarmee zet je je biologische klok gelijk en ben je binnen geen tijd gewend aan de wintertijd.

Onlinezorg in de ggz

Online behandelen is niet hetzelfde als face to face. Het is een methode die je je eigen moet maken. Er zijn allerlei zaken waar je op moet letten en die de beleving van het contact vergroten. Ook zal niet voor elke hulpvraag of voor elke cliënt online behandelen prettig zijn. Maar zoals altijd, als je primair gaat voor aansluiten bij de individuele patiënt, dan vergroot je door het inzetten van onlinehulpverlening alleen maar je mogelijkheden.

Mijn eerste uur chirurgie

Ik herinner me mijn eerste uur chirurgie als geen ander. Verplicht op de voorste rij, in driedelig wit en met net nieuwe klompen, waarvoor ik een enkele week eerder de afweging had gemaakt welke letters erop te schrijven. Om vragen te voorkomen (mijn officiële naam en roepnaam hebben niet dezelfde initiaal), besloot ik het op de initialen van mijn roep- en achternaam de houden. TS. Het is 16.00 uur ’s middags, een groot deel van mijn leeftijdgenoten ligt in stabiele zijligging thuis op de bank films te kijken, een opgedrongen dolce far niente…