Homeopathie

geplaatst in: behandelingen | 0

 

Voor een overzicht van alle behandelingen klik hier

 

Homeopathie

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger, arts en scheikundige Samuel Hahnemann, ontdekte in de tweede helft van de achttiende eeuw een belangrijke natuurwet, het zogeheten gelijksoortigheidbeginsel of similia-principe. Dat houdt in dat een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, ook in staat is diezelfde verschijnselen te genezen. Gebleken is dat op die manier het lichaam geholpen wordt het oorspronkelijk evenwicht te herstellen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

 

Als het natuurlijke evenwicht verstoord raakt, kunnen er ziekten ontstaan. Het doel van de homeopathie is het herstellen van het evenwicht, op zowel lichamelijk als psychisch gebied. Bij het IGC wordt de homeopathie aanvullend gebruikt, naast andere therapieën.
Medicamenten die door een huisarts of specialist zijn voorgeschreven, gaan altijd voor. Deze zijn leidend. We kunnen daarnaast kijken of we de bijwerkingen kunnen verminderen met homeopathie of kruiden.

 

Homeopathische geneesmiddelen worden gemaakt uit natuurlijke producten, zoals substanties van planten, dieren en mineralen. Deze stoffen zetten het lichaam aan zichzelf te genezen. Homeopathie bestrijdt dus niet de symptomen van een ziekte, maar geeft het lichaam een zetje in de rug om zichzelf van binnenuit te genezen.

 

Bijna alle geneesmiddelen, ook de gewone, zijn oorspronkelijk afkomstig van planten. Bij reguliere medicijnen haalt de fabrikant de meest werkzame stoffen uit die planten of worden de stoffen chemisch nagemaakt. Die stoffen kunnen daardoor een sterke werking hebben, maar hebben ook vaak bijwerkingen.
Proefondervindelijk is gebleken dat het verdunnen en schudden van de homeopathische producten de geneeskracht versterkt en de schadelijke werking juist wegneemt. Dit proces noemen wij tegenwoordig ‘potentiëren’, krachtiger maken.

 

Wil je meer weten over homeopathie bij het Integraal Gezondheids Centrum? Neem even contact op.
 
Behandeling(en) geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.