Energetische meditatie (cursus)

geplaatst in: behandelingen | 0

 

Voor een overzicht van alle behandelingen klik hier

 

Energetische meditatie (cursus)

energetische meditatie
Het doel van energetische meditatie is te ontspannen en met volle teugen van het leven te genieten en de touwtjes zelf in handen te hebben en te houden. Een driedelige cursus helpt je bij je verdere bewustwording.

1. Mindfulness

Door inzicht in en bewustwording van je eigen denkpatroon leer je het beheren van denkprocessen en emoties. Aan de hand van oefeningen ervaar je hoe je lichaam je zijn energie laat voelen. Je leert aandacht aan denkprocessen te schenken, zonder daar op basis van gevoelens een oordeel over te geven.

2. Sensefulness

Dit gedeelte van de cursus richt zich op het verdiepen van je bewustzijn, door het innerlijke gesprek tussen denken en voelen aan te gaan. Een tweede doel is om een evenwicht tussen hoofd, hart en ziel te bereiken. Je geeft aandacht aan gevoelens zonder er een oordeel over te vellen. Tijdens deze training ga je ook persoonlijk doel formuleren.

3. Integratieve meditatie

In deel drie van de cursus leer je om mindfulness en sensefulness toe te passen in je eigen situatie, werk en relaties. Je laat harmonie ontstaan in jezelf en tussen jezelf en anderen. De focus ligt op leven in het nu. Tijdens dit onderdeel train je het communiceren met harmonie en geweldloosheid als uitgangspunten.

Het onderdeel mindfulness maakt ook deel uit van het psychotherapietraject.

 

Deze cursus is tijdelijk niet beschikbaar, binnenkort start een nieuwe cursus. Heb je interesse of wil je meer weten over energetische meditatie bij het Integraal Gezondheids Centrum? Neem even contact op.

Behandeling(en) geschikt voor jongeren en volwassenen.