biologische klok

geplaatst in: behandelingen | 0

 

Voor een overzicht van alle behandelingen klik hier

 

Zelf je biologische klok resetten

Iedereen die tijdens een lange vliegreis verschillende tijdzones doorkruist, kan last krijgen van een jet lag. Door de snelle tijdsverandering raakt je lichaamsklok – de biologische klok – van slag. Als gevolg daarvan kun je je enige tijd slecht concentreren, ben je snel vermoeid en ‘zit je niet lekker in je vel’.

Met de biologische klok reset kun je je lichaamsklok gelijk zetten – en dat kost je maximaal 8 minuten! De reset helpt je lichaam de juiste energiebalans terug te vinden, waardoor je klachten snel verminderen om vervolgens te verdwijnen.

In de oosterse geneeswijze, waaronder acupunctuur en aanverwante methodes, wordt al eeuwen lang gebruik gemaakt van meridianen die voor een goede energieverdeling in ons lichaam zorgen. De biologische klok reset is eveneens gebaseerd op de waarde die deze energiebanen hebben. Anders gezegd: een oud recept met een nieuwe toepassing.

Drukpunten masseren

Ieder mens bezit 12 organen, zoals de milt, de maag, het hart en de nier. Voor elk orgaan zijn er twee uur per dag waarop ze optimaal hun werk doen. In onze dag van vierentwintig uur heeft elk orgaan een vaste plaats in de tijdklok.

De meridianen zijn verbonden met de organen. Op iedere meridiaan bevindt zich een aantal punten, waarvan er één speciaal in verbinding staat met de lichaamsklok. Door deze punten in een bepaalde volgorde te masseren of, zoals kenners zeggen te ‘drukken’, kan de lichaamsklok in korte tijd gelijk gezet worden. En dat is niet ingewikkeld, iedereen kan het.

 

meridiaanklok

Zo werkt de biologische klok reset

Als je meer dan twee uur tijdsverschil hebt verreisd, helpt de biologische klok reset je om op de plaats van bestemming snel weer in conditie te komen. Op de kaart hierboven zie je welk orgaan correspondeert met je tijd van aankomst. Ook het punt op de meridiaan dat hiermee verbonden is, is aangegeven. Op dit punt begint je korte behandeling.

Je start met het masseren – 20 seconden lang – van het punt dat correspondeert met de aankomsttijd. Vervolgens behandel je, met de wijzers van de klok mee, alle punten aan zowel de linker- als de rechterkant van je lichaam. Je zult merken dat vermoeidheidsverschijnselen, gebrek aan slaap, desoriëntatie, gebrek aan concentratie enzovoorts afnemen en in veel gevallen helemaal weg blijven. Zo verbeter je de kwaliteit van reizen en van leven.

Zorg er voor dat je met je duim óf met de eerste en tweede vinger samen de punten drukt. De duim heeft een neutrale pool, de eerste vinger een positieve en de tweede vinger een negatieve, dus die zijn samen ook een neutrale pool.
Mocht je niet meteen de eerste keer het gewenste resultaat bereiken, herhaal de procedure dan voor je naar bed gaat of nadat je bent opgestaan.

Minder moeite met wisseldiensten draaien

Deze methode werkt ook goed als je last hebt van het overschakelen van dag- naar nachtdiensten en andersom. De biologische klok reset helpt je om die tijdswisseling te vergemakkelijken.
Als uitgangspunt neem je het tijdstip waarop je normaal naar bed gaat. Het meridiaanpunt dat met dat tijdstip correspondeert, vormt het startpunt van je behandeling. Deze behandeling doe je vóór je op de afwijkende tijd naar bed gaat. Zo zet je de lichaamsklok als het ware vooruit.
Als je uit de nachtdienst komt, weer in het gewone ritme meeloopt en op de normale tijd naar bed gaat, dan begin je met het meridiaanpunt dat correspondeert met de tijd dat je naar bed gaat.

De biologische klok reset blijkt ook uitstekend te werken bij een ‘weekend-jet lag’. De basis voor de behandeling is de werkelijke tijd dat je naar bed gaat.
Op zondagavond begin je met 20 seconden het meridiaanpunt te drukken dat overeenkomt met de tijd dat je naar bed gaat. Vervolgens druk je alle andere punten met de klok mee en de klok staat weer gelijk.

Wel succes, geen risico

Oosterse geneeswijzen worden in een groot deel van de wereld met succes toegepast. Zelfs als je er niet in gelooft, kun je deze biologische klok reset zonder risico’s toepassen. Probeer het gewoon!

Wil je meer weten over het resetten van je biologische klok of een afspraak maken om de behandeling samen met een van onze acupuncturisten te doen? Neem dan contact op.